Budget over? 10 ideeën voor digitalisering en online marketing

Laat je marketingbudget niet op de plank liggen en investeer in duurzame digitale oplossingen die je werk gemakkelijker, leuker of nog winstgevender maken.

Hebben jullie het hele jaar op de kleintjes gelet en nu budget over of zien de cijfers er beter uit dan verwacht? Het zou zonde zijn als jullie omzet verdampt in belastingen, inflatie of dat volgend jaar jullie marketingbudget gekort wordt. Daarom 10 ideeën voor digitalisering en online marketing waar je nog dit jaar mee aan de slag kunt. Benieuwd wat bij jouw organisatie past? Wij geven je graag advies.

1. Werken bij website

Moeite met het vinden van personeel en daardoor ook geen tijd om jullie website goed aan te pakken? Maak het jezelf gemakkelijk met een ‘werken bij website’. Zo krijgen potentiële kandidaten een goed beeld van jullie organisatie of bedrijf en heb je een handige up-to-date vacaturebank die je kunt delen met kandidaten, recruiters en op al jullie online marketingkanalen.

2. Corporate website

Zijn jullie nog trots en tevreden met de website van de organisatie? Wij hebben het afgelopen jaar de websites vernieuwd van grote en kleine organisaties en in veel gevallen was het daar de hoogste tijd voor. Zij hebben winst geboekt met een betere vindbaarheid, een meer toegankelijke website of een modern gelikt webdesign.

3. Data Warehouse

We gebruiken allemaal steeds meer systemen, maar op een gegeven moment moet je overal en nergens data bij gaan houden en dat kost tijd en er sluipen fouten in. Met een Data Warehouse koppelen we alles aan elkaar en is alle data veilig en centraal beschikbaar. Je krijgt dan meer inzicht in alle data en je kunt daar rapportages van maken. Je Hubspot-contacten automatisch doorvoeren naar de financiële administratie? Wijzigingen van adressen en persoonsgegevens foutloos doorvoeren in al je systemen? Ons development team staat voor je klaar!

4. AI-integraties en Agents

Zijn jullie nog dagelijks spreadsheets aan het uitwisselen of vaak hetzelfde werk aan het doen? Er bestaat een grote kans dat het te automatiseren is met AI-technologie. Wij besparen inmiddels al tientallen uren per week door slimme AI agents in te zetten en gebruik te maken van de ChatGPT API. Wil je met ons de mogelijkheden van AI voor jullie organisatie ontdekken? Neem dan vrijblijvend contact op

5. Proces automatisering

De arbeidsmarkt is krap en er zijn jobhoppers in overvloed. Daarom kiezen veel van onze klanten op dit moment om FTE’s te besparen en niet om nog meer personeel aan te nemen. De gemakkelijkste manier om dit te bereiken is proces automatisering. Iedere afspraak, taak of controle die geautomatiseerd kan worden scheelt tijd en geld. Bovendien wordt het werk van de medewerkers die je wel tot je beschikking hebt gemakkelijker en sneller en hoe minder ‘rotklusjes’ er over blijven, hoe meer plezier zij in hun werk hebben.

6. Klantenportaal

Een goede manier om loyaliteit te creëren bij klanten is een klantenportaal. Hoe beter je in staat bent om je klanten te voorzien van transparante en accurate informatie over productieprocessen, bestellingen of support tickets, hoe groter de kans dat ze klant blijven en ook aan anderen vertellen hoe geweldig jullie de zaken op orde hebben.


7. Kennisbank

Hebben jullie moeite met het beantwoorden van veel dezelfde vragen, staat de telefoon de hele dag roodgloeiend en loopt de mailbox over? Zal ik je een geheim verklappen? De klanten bellen liever ook niet, maar zij kunnen de informatie die ze zoeken simpelweg niet vinden. De oplossing? Met een kennisbank geef je je klanten de informatie die zij nodig hebben en hebben jullie een stuk minder last van al die telefoontjes en mailtjes.

8. Vindbaarheid (SEO)

Google heeft het afgelopen jaar veel updates uitgerold die mogelijk een grote impact hebben op de vindbaarheid van jullie website. Wellicht hebben jullie niet eens inzicht in hoe goed de website presteert. Kortom, tijd om de balans op te maken en strategisch met SEO aan de slag te gaan.


9. Social-media templates

Is jullie social-media kanaal een ratjetoe van verschillende stijlen? Breng er eenheid in met praktische social-media templates. Dezelfde kaders, patronen en kleurstellingen doen vaak al wonderen. Misschien is de hele huisstijl eigenlijk wel aan een opfrisbeurt toe en is een volledige digital branding meer op zijn plaats.

10. Digitaliseringsstrategie

Een goed begin is het halve werk. Heb je nog geen digitaliseringsstrategie dan is nu het uitgelezen moment om daarmee aan de slag te gaan. Ontdek hoe je organisatie kan profiteren van nieuwe AI technologie of hoe je bedrijfsprocessen kunt automatiseren. Wij helpen je graag verder.

Laat je marketingbudget niet op de plank liggen en investeer in duurzame digitale oplossingen die je werk gemakkelijker, leuker of nog winstgevender maken. Neem vandaag contact met ons op om vrijblijvend te sparren.


© Studio Projectie B.V. - BUILD WITH US - Algemene Voorwaarden - Privacy Policy