Menu

MailChimp cursussen

Jouw online succesverhaal: een om aan te blijven schrijven!

Een nieuwsbrief verzenden treft niet altijd doel. De meerwaarde wordt pas merkbaar wanneer ze doelgericht wordt ingezet. Maar, hoe?

 

Wij hebben twee cursussen voor je opgezet om je alle nodige MailChimp skills bij te brengen. De vraag is: wil je de basis onder de knie krijgen of pro worden?

Wat is MailChimp?

MailChimp is een veelgebruikte en handige tool voor e-mailmarketing. Dat is niet zonder reden! MailChimp biedt alle tools om ervoor te zorgen dat je een succesvolle nieuwsbrief, eventmail of winback campagne opstelt. De gebruiksvriendelijkheid heeft hier niet voor ingeleverd; een mailing opzetten kan iedereen leren.

Analyseerbaar


De MailChimp reports geven begrijpelijk weer hoe een mailing het heeft gedaan. Zo leer je steeds meer over wat goed werkt bij je ontvangers.

Meer websitebezoekers


Het is makkelijk om lists en verschillende mails samen te stellen, zodat je mailings gericht zijn op specifieke groepen ontvangers en meer resultaat hebben. Meer bezoekers = meer kansen = meer klanten.

Klanttevredenheid


Contact onderhouden met klanten heeft vélen voordelen. Het belangrijkste is dat het de band met je klanten en daarmee de klanttevredenheid vergroot. Want: een tevreden klant, is de beste verkoper.

MailChimp basis cursus

Bespaar jezelf geklooi en frustratie;
Leer alles wat je nodig hebt voor een goede start met MailChimp!

 

Na onze cursus heb je handigheid in het opstellen van nieuwsbrieven, het gebruiken van verzendlijsten en kun je de statistieken in je voordeel gebruiken. We houden van een persoonlijke aanpak: we geven extra aandacht aan de punten die voor jouw organisatie belangrijk zijn.

Wat te verwachten?

Een kennismaking met de MailChimp-website en instellingen.

Dat bespaart je een hoop zoek-, tuur- en aanpaswerk.

Maar dat is natuurlijk pas het begin. Verder:

Mailings opzetten


Een goede mailing kunnen opmaken, personaliseren en hergebruiken bij toekomstige mailings. Daar kom je immers voor!

Verzendlijsten maken


Handigheid in het gebruik van e-maillijsten (de ontvangers): het maken en bewerken ervan en - uiteraard - ermee verzenden.

Statistieken begrijpen


We leren je conclusies te trekken uit de statistieken, zodat je jouw mailings steeds beter kan afstemmen op de ontvangers. Geen 'met heel veel vraagtekens naar je scherm staren'-praktijken meer.

Na de basiscursus MailChimp ben jij in staat een goede mailing te versturen, zonder te verdwalen in alle mogelijkheden.

Camiel

Blij dat er een basis cursus MailChimp bestaat?

Mooi! Met enthousiasme leer je makkelijker.

 

Wat vind je handig?

  • wil je de cursus in ons kantoor in Leiden, online of op locatie volgen?
  • wie nodig je nog meer uit? Je bent samen met nog 4 collega’s welkom op ons kantoor. Zo heb je altijd iemand om je geheugen mee op te frissen. Samen weet je meer!


Heb je nog specifieke verzoekjes?

We zijn de moeilijkste niet, dus neem vooral contact op bij specifieke wensen.

MailChimp advanced cursus

Zó haal je meer uit e-mailmarketing;
Krijg inzicht in de 3 onderwerpen die het verschil maken

 

Wij gaan je leren hoe je deze kansen optimaal benut. Met de MailChimp advanced cursus krijg je het inzicht om je mailings nóg beter af te stemmen op de ontvangers en zo het optimale uit je nieuwsbrieven te halen. In deze cursus brengen we je de meer geavanceerde marketingtechnieken bij die je direct leert toepassen.

Wat te verwachten

Met deze drie onderwerpen onder de knie, zullen jouw mailings blijven verbeteren. Wij personaliseren onze cursus specifiek op jouw bedrijf en zorgen dat je na afloop weet hoe je met deze nieuwe inzichten aan de slag kan.

Segmenting


Een draak van een term, maar je mag jezelf pas pro noemen wanneer je ‘segmenting’ onder de knie hebt; je ontvangers zo kunnen onderverdelen dat je er je voordeel mee kan doen.

De een ontvangt immers graag iedere week de laatste nieuwtjes, terwijl de ander slechts om de paar maanden de belangrijkste updates wil. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe abonee's of je echte fans. 

Wij leren je segmenting goed toe te passen, zodat je veel efficiënter omgaat met je abonnee's: de mailings lokken meer interactie uit en je behoudt meer abonnee's.

Mailchimp A/B testing


Je weet wat de interesses van jouw publiek zijn en waar ze graag naar kijken... toch? Waarschijnlijk niet zo goed als je zou willen. Met A/B testing – de naam zegt het al – test je of optie A of B het beste werkt. Dat is best nuttige info over de voorkeuren van je abonnee's, toch?

 

In deze cursus leer je A/B testing in te zetten en de testresultaten te benutten. Zo leer je steeds beter welke aanpak voor jouw unieke klantenkring het beste werkt. Je zal zien dat je mailings meer gelezen worden en tot meer interactie uitnodigen.

 

Contentstrategie


Niemand kan er omheen: de inhoud van je mailings is óntzettend belangrijk. Het is de plek waar vraag en aanbod kúnnen samenkomen Maar hoe presenteer je de content in een nieuwsbrief zodanig dat deze daadwerkelijk nuttig en bruikbaar is voor de lezer? 

Dat is wat je in deze cursus leert: je krijg een van ons een toolbox van tactieken mee om content voor nieuwsbrieven te maken die bij jouw lezer voor het gewenste gedrag zorgen. Of dat nu interactie, conversie of exposure is.

Klaar voor the Next level van Mailchimp?

Mooi! Met enthousiasme leer je makkelijker.

 

Wat vind je handig?

  • wil je de cursus in ons kantoor in Leiden, online of op locatie volgen?
  • wie nodig je nog meer uit? Je bent samen met nog 4 collega’s welkom op ons kantoor. Zo heb je altijd iemand om je geheugen mee op te frissen. Samen weet je meer!

 

Heb je nog specifieke verzoekjes?

We zijn de moeilijkste niet, dus neem vooral contact op bij specifieke wensen.

Cookie policy - Privacy policy - Algemene voorwaarden - Duurzaam online groeien - © Studio Projectie B.V.